"Doğa Bilimlerinde Arazi ve Kamp Teknikleri” Eğitimi Yapıldı

Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, Yrd. Doç.Dr. Emre Avcı ve Yrd. Doç. Dr. Şafak Bulut koordinatörlüğünde 2-3 Aralık 2017 tarihlerinde Çorum Kargı yaylaları ve çevre lokasyonlarında biyoçeşitlilik arazi çalışmaları yapıldı.

Yapılan uygulamalı eğitim kapsamında biyolojik çeşitliliği ile ön plana çıkan Kargı ilçesi ve çevresindeki dağlık alanlarda teorik bilgilerini pratiğe dökme şansı bulan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 3. Sınıf öğrencileri için önemli bir deneyim olmuştur.

Yapılan arazi gezisi öncesinde Kargı ilçesi biyoçeşitliliği hakkında Yrd. Doç. Dr. Şafak Bulut tarafından kapsamlı bir sunum yapılmış olup arazi çalışmaları esnasında alana foto kapanlar kurulmuş, yaban hayvanlarının arazide bıraktığı izler ve yuva delikleri gibi alanda bulunduklarına dair kalıntıları incelenmiş, kuş gözlem çalışmaları yapılmıştır. Bozayı, kurt, kaya sansarı ve tilki izleri alanda tespit edilmiş olup, izlerin bulunduğu bölgelere öğrenciler tarafından foto kapanlar kurulmuştur.

Çalışmalarda ayrıca akarsu ve göller gibi sulardan mikrobiyolojik canlıların tespit edilmesi için su numunelerinin alınma teknikleri de öğretilmiş olup öğrenciler tarafından su numunelerinin alımları gerçekleştirilmiştir. Yapılmış olan 2 günlük arazi çalışmaları sonucunda Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 3.Sınıf öğrencileri doğal ekosistemi yerinde inceleme ve değerlendirme fırsatı bulmakla beraber Kargı ilçesinin doğal güzelliklerini de görme fırsatı yakalamışlardır.



HIZLI ERİŞİM